Партньорство Nikon-NOOR

NOOR е група от професионални фотожурналисти и документални репортери, отдадени да запознават света със съвременните глобални проблеми. В нея са събрани фотографи от различни държави, всеки от които работи по индивидуални и съвместни проекти.

Nikon и NOOR са партньори с проектна и образователна цел

Nikon се гордее с дългогодишното си партньорство с екипа от високо изявени фотожурналисти на NOOR, документиращи сложните проблеми, пред които е изправен светът ни днес. Освен че подпомага мащабните фотографски проекти на NOOR, като например „Храна за размисъл“ (Food For Thought), в който се проучва веригата за снабдяване с храни, Nikon си сътрудничи с NOOR по образователна цел, а именно да вдъхновява бъдещи документални фотографи.

Семинарите на Академията Nikon-NOOR, които се провеждат редовно из цяла Европа, дават възможност на амбициозни фотожурналисти да работят в тясно сътрудничество с професионалисти, за да развиват уменията си. Участниците преглеждат портфолиа заедно с експертите, подобряват техническите си умения в снимането и постпродукцията и получават професионални съвети за това, как да намерят пазар за материалите си.

Академия Nikon-NOOR

Заедно с менторите от NOOR амбициозните фотожурналисти преглеждат портфолиа, разбират значението на последователното представяне на изображенията, подобряват редакторските си умения и се учат как да създават материали. Академията предлага възможности за интензивно сътрудничество с фотографи по технически въпроси и ориентиране в международния фотографски пазар. Това е уникален шанс за придобиване на знания, създаване на контакти и развиване на лична визия.